jangan segan silu untuk klik ye!

jangan lupa klik sini jugak!

Pages

busuk

Monday, June 22, 2015

BUFFET RAMADHAN 2015 DI RESTORAN UBI KAYU ONE CITY


Assalammualaikum

Salam Ramadhan al Mubarak

Restoran Ubi Kayu One City USJ 25 menyediakan buffet Ramadhan pada tahun ini,dengan bayaran RM35 untuk dewasa dan RM18 untuk kanak-kanak yang berumur 7-12tahun.

Harga tersebut termasuk 6% GST.

Untuk tempahan sila hubungi 017 238 5272 
Tempahan awal amatlah digalakkan lebih-lebih lagi untuk tempahan yang melebihi 5 orang.ini adalah untuk mengelakkan ketiadaan tempat duduk.






Restoran Ubi Kayu,
A 09 & 10 GF,
Garden Shoppe One City,
Jalan USJ 25/1F,
47630 Subang Jaya,Selangor







Sunday, May 25, 2014

BUFFET RAMADHAN 2014 DI FUN 2 EAT CAFE,SKUDAI

Assalammualaikum,
Kembali lagi bersiaran setahun sekali ngeeeeeee ye kawan-kawan.Seperti tahun sebelum ni,saya mesti update tentang buffet Ramadhan.Sebab saya rasa banyak jugak yang masuk blog ni sebab nak tengok ada buffet tak?ye kawan-kawan...tahun ni ada buffet.tapi bukan di USJ,tapi kembali di Skudai..opss...bukan Taman Universiti ye,tapi di Taman Sri Pulai Perdana.hmm,tak jauh pon kan...

Kali ni kita buat promosi awal,iaitu dengan pembeliaan voucher awal.1 voucher berharga rm200 (isnin-khamis) untuk 11 orang.harga asal RM220.dan rm250 (jumaat-ahad),harga asal RM275 juga untuk 11 orang.

Apabila pembayaran dibuat penuh baru kita keluarkan voucher.sekiranya buat pembayaran melalui bank in,insyaallah kita akan hantar voucher door to door (tak termasuk singapore sebab pasport da expired).Boleh juga COD.tetapi tengok kawasan ye.kalau takat Skudai,Johor Bahru insyaallah boleh diuruskan.Sebab kita taknak voucher ni jatuh ketangan orang yang berniat tak baik.

Pada company atau orang perseorangan yang nak buat amal jariah nak belanja anak-anak dari rumah anak yatim,insyaallah kami boleh bincang harga semula.semoga niat ikhlas kita diterima.

Pada yang nak tau menu boleh juga sms kan saya no.fax atau email.Tetapi ada terma dan syarat,bukan apa,macam tahun-tahun sebelum ni ada yang telefon nak menu then kita fax kan,sekali rupanya dia forward menu kita pada customer dia.awak-awak faham tak maksud saya kat situ?tapi disini saya copy kan contoh menu kami.yang harga RM20 dan RM25.jadi boleh buat perbandingan,kenapa harga berbeza untuk hari biasa dan hari minggu.

DAY 4 (RM20)

SUP DAGING + FRENCH LOAF
GARDEN GREEN SALADS + DRESSING
(THOUSAND ISLAND/BALSAMIC/GREEK/TUNA IN OIL/OLIVE OIL)
ULAM-ULAMAN (SELOM/ULAM RAJA/PEGAGA)
SAMBAL BELACAN,CILI KICAP,BUDU,CENCALUK,SAMBAL BAJAK,SAMBAL IJO
KERABU KACANG BOTOL,KERABU MANGA,KERABU DAGING
ROJAK BUAH,PASEMBUR,BUAH KURMA,SUSHI

NASI PUTIH & NASI BERIANI & BUBUR NASI
AYAM MASAK MERAH & DAGING MASAK LEMAK
IKAN GORENG SAMBAL & ANEKA IKAN MASIN
SAYUR PUCUK MANIS & JELATAH NENAS
MAGGI GORENG,MEE UDANG & PENNE CARBONARA
CHICKEN CHOP,POTATO WEDGES,MEATBALL & SANDWICH TUNA
          
BBQ :- SOSEJ,AYAM KEBAB,DAGING KEBAB,UDANG,KERANG,JAGUNG,IKAN
SOS LADA HITAM,SOS CENDAWAN,SOS BBQ,AIR ASSAM

PENCUCI MULUT
KUIH TALAM KELADI,KUIH KARIPAP,SAGU GULA MELAKA,CUPCAKES
BUAH BUAHAN & BUBUR CHA CHA
AIS KRIM + CONDIMENTS

MINUMAN
AIR KATHIRA,LAICI KANG,TEH & KOPI


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 DAY 7 (RM25)

MUSHROOM SOUP + GARLIC BREAD
GARDEN GREEN SALADS + DRESSING
(THOUSAND ISLAND/BALSAMIC/GREEK/TUNA IN OIL/OLIVE OIL)
ULAM-ULAMAN (SELOM/ULAM RAJA/PEGAGA)
SAMBAL BELACAN,CILI KICAP,BUDU,CENCALUK,SAMBAL BAJAK,SAMBAL IJO
KERABU MANGA,KERABU TAUGEH,KERABU KAKI AYAM
ROJAK BUAH,PECAL,BUAH KURMA,SUSHI

NASI PUTIH & NASI ARAB MAQLUBAH (KAMBING) & BUBUR NASI
AYAM MASAK UNGKEP & DAGING SALAI MASAK LEMAK
IKAN KUKUS ASSAM BOI & ANEKA IKAN MASIN
CHAWANMUSHI,SAYUR KANGKUNG IKAN MASIN & JELATAH NENAS
BIHUN SINGAPORE,ASSAM LAKSA & SPAGHETI CREAMY PESTO
CHICKEN CHOP,DORY LEMON BUTTER,JACKET POTATO,MEATBALL & SANDWICH AYAM
          
BBQ :- SOSEJ,AYAM KEBAB,DAGING KEBAB,UDANG,KERANG,JAGUNG,IKAN,LAMB SHOULDER
SOS LADA HITAM,SOS CENDAWAN,SOS BBQ,AIR ASSAM
MYO BURGER : DAGING/AYAM,ANEKA SAYUR,ANEKA SOS,CHEESE,CENDAWAN

PENCUCI MULUT
KUIH TEPUNG PELITA,KARIPAP SARDIN,PANNA COTTA,KEK NEOPOLITANA
BUAH BUAHAN & COKLAT FONDUE, BUBUR CHA CHA
AIS KRIM + CONDIMENTS

MINUMAN
AIR LONGAN,AIR JAGUNG,LAICI KANG,TEH & KOPI 

Boleh hubungi saya di talian 011 2626 4271 (whatsapp takde.Wechat boleh) atau datang terus ke cafe kami iaitu Fun 2 Eat Cafe.sila lihat banner bawah ni untuk alamat.

Pada blogger yang nak nak masuk kan detail buffet kami,boleh la copy gambar banner kat bawah ni dan ayat skema kat bawah ni.Dialu-alu kan sesangat.kerana anda juga la buffet2 kami sebelum ni dapat sambutan.Pada yang baca blog ni hadir di buffet kami nanti,tegur-tegur la saya "hai awak,saya ada baca blog awak tau!" guna ayat ni je,senang saya nak detact. ^_^ ..kalau tak tau saya yang mana satu,agak2 tengok staff yang paling comel tu,haaa....saya la tuuu...

ok daaa...


BUFFET RAMADHAN DI FUN 2 EAT CAFÉ

KAMI MENYEDIAKAN HIDANGAN BERBUKA PUASA SELERA TRADISIONAL,ASIA DAN JUGA BARAT.

BUFFET KAMI AKAN BERMULA PADA 30 JUN 2014 BERSAMAAN 2 RAMADHAN 1435 (ISNIN) SEHINGGA 25 JULAI 2015 / 27  RAMADHAN 1435 ( JUMAAT)

SETIAP TEMPAHAN 10 ORANG PERCUMA UNTUK 1 ORANG.HANYA UNTUK PEMBELIAN BAUCER. DAN DIBAYAR PENUH.BAUCER AKAN DIKELUARKAN APABILA PEMBAYARAN PENUH DIBUAT.TARIKH PERLU DITETAPKAN 3 HARI SEBELUM KEDATANGAN ANDA.DAN SILA  KEMUKAKAN BAUCER ANDA APABILA TIBA.

TEMPAHAN 5 ORANG KEATAS PERLU MENGEMUKAKAN DEPOSIT 50%.

CAFÉ KAMI DIBUKA PADA WAKTU BERBUKA SEHINGGA PUKUL 9 MLM.SURAU YANG SELESA JUGA TURUT DISEDIAKAN.

HARGA RM20 (DEWASA) RM10 (KANAK2) DARI HARI ISNIN SEHINGGA KHAMIS.
HARGA RM25 (DEWASA) RM13 (KANAK2) DARI HARI JUMAAT SEHINGGA AHAD.
KANAK2 BAWAH UMUR 6 TAHUN ADALAH PERCUMA.

SILA HUBUNGI KAMI UNTUK TEMPAHAN BAGI MENGELAKKAN KETIAADAN TEMPAT.


Friday, July 26, 2013

SHAWL 2 SIDED + 2 TONE,BAWAL PAISLEY & TRIBAL

Assalammualaikum

Sempena Ramadhan Al Mubarak ni,kami ada menjual tudung-tudung untuk wanita-wanita dan gadis-gadis muslimah sekalian.

Abang-abang,pakcik-pakcik yang nak beli untuk orang tersayang pon di alu-alu kan.

Ini adalah antara corak-corak yang kami jual..

















Boleh lah contact contact saya aza shafiza atau anne

WhatsApp  012-7877247
WeChat ID lily_anne99

Thursday, July 25, 2013

Dessert Buffet for Hi-tea @ MPSJ


Assalammualaikum

Dessert buffet ini adalah sebahagian dari menu majlis hi tea yang berlangsung di MPSJ seminggu sebelum Ramadhan.

Bersengkang mata lah saya sehari sebelum majlis.sampai pukul 2 pagi saya kat kedai,untuk siapkan mini red velvet dan puding triflle in cup.

Esok paginya,saya jugak la orang pertama yang masuk ke kedai seawal pukul 8 pagi untuk menyiapkan mini pavlova,cheese tart,chocolate fondue dan jugak fettucine carbonara.

Dan,ini lah sebahagian hasilnya...










laici kang





chocolate fondue


mini pavlova


assorted cheese tart

puding triflle in cup

colourfull pudding


talam berlauk

D`BAGINDAS - C.I.N.T.A


Wednesday, July 24, 2013

RESTORAN MASTERAI @ TAMAN UNIVERSITI



Assalammualaikum 

Dah lama tak update.sekali update,teros senyap.sekali update,senyap lagi...erkkk....

Oke lah,kali ni saya update kerana ramai sangat yg mesej,pm saya kat facebook restoran ubi kayu.maaf la,saya tak dapat nak balas,dan kadang-kadang tak dapat nak baca langsung mesej tu,disebabkan masalah ipad.entah apa lagi nak kena update ipad tu.

Ramai yang tanya tentang buffet Ramadhan.lebih-lebih lagi buffet di Restoran Ubi Kayu Taman Universiti.Harap maaf lah tuan-tuan dan puan-puan,Restoran Ubi Kayu Taman Universiti telah pon setahun melabuhkan tirainya.dah 2 kali Ramadhan takde buffet.

Untuk Restoran Ubi Kayu USJ plak,tahun ni dah takde buffet.cuma ada jualan lauk pauk.


Berbalik pada tajuk asal,untuk mereka-mereka yang berada di sekitar Johor Bahru atau Singapore yang mencari juadah berbuka puasa sekitar Taman Universiti,boleh lah mencuba di RESTORAN MASTERAI yang beralamat di No.6,Jalan Kebudayaan 21,Taman Universiti.terletak di bangunan baru belakang pasar Taman Universiti.


  

Restoran ni menyediakan hidangan Thai dan pantai timur.Nasi kerabu pon ada ye.

Untuk tempahan boleh lah hubungi talian yang tertera di kaca televisyen   komputer/laptop/tablet/smartphone etc 

Pn.Rosalmi  017-7716073
Dr.Azman 019-7774643

facebook :
  

 blog :



Sekian,terima kasih






klik tau

busuk shout

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...