jangan segan silu untuk klik ye!

jangan lupa klik sini jugak!

Pages

busuk

Wednesday, June 1, 2011

ZUMBA PUTRAJAYA

pembukaan dance and fitness zumba marathon telah dilakukan oleh seorang instructor aerobik,tak silap saya nama akak ni kat fb ialah kak Shah Bariah,pemilik Shah Aerodance Studio,Sepang.info ni saya tengok kat profile akak tu ye...hehee...apa yang boleh saya cakap tentang akak ni ialah amazing!saya selalu berangan-angan untuk capai ke tahap yang macam kak Shah ni pada umur dia tu.dengan energy yang dia ada,huh.....saya yang baru berumur 17tahun  ehh 26tahun ni pun tak de cukup energy macam dia.bolly dance yang kak Shah perform memang best....saya bersama team F2F yang lain pon dah mula naik hantu....hahaaa....

oh ye,baru perasan ahli-ahli F2F yang lain masih tak sampai lagi.diorang ni naik bas bersama team Grace Fitness dari JB pukul 5pagi.nasib baik kitorang decide untuk guna transportation sendiri dan bergerak malam tadi.setelah slot bolly dari kak Shah tamat,baru lah mereka sampai.hahahaa...nampak muka kak Ram agak frust sebab terlepas dance bolly...

zumba ni adalah salah satu step aerobic gabungan latin+hiphop.ada juga terselit merengue,reggae,salsa dan cumbia.err,itu je kot yang saya ingat masa kak Dash bagi penerangan...hehee...

oke,let`s zumba.....

meriah kan???

Pok Jan pun kena tarik naik stage....

ini lah ratu gelak.....hehee....

tengok tuuu...isk iskk....seronokk yee

wahhh....see!see!i`m on the stage lah!hahaa....jakunnya kau...

oh ye,kat bawah ni ada saya selitkan video dimana saya beraksi bersama-sama kak Dash diatas pentas....huhuuu....nak jugak kau upload....

video

tengok....mereka2 ni memang tak boleh dipisahkan dengan camera

errr...jangan ditanya ye kenapa anak2 buahnya gila bergambar....
psst....instructor kami kt sebelah tu pon suka bergambar,jadi......??
heheee....

cooling down!!!!
perghh...memang cooling down terbaekk yg pernah saya join...
erk,nak terkehel pinggang ni....huhuuu


huh,akhirnya tamat jugak zumbathon ni pada pukul 1tengahhari....gila lah.baju memang dah lencun gila.bau jangan nak cakap lah...hahaaaa...rasanya dah pecah lemak-lemak kek butterscoth malam tadi bila buat merengue...hehee....so,korang kalau nak rampingkan pinggang sila buat merengue setiap pagi dari katil ke bilik air.itu pesan kak Dash ye.... 

oh ye,nampaknya setiap program yang ada tak sah la kan kalau takde sesi bergambar ni?rasa macam ada yang kurang je kalau tak bergambar.macam makan nasik takde sambal belacan,makan roti jala takde kuah kari ayam,makan club sandwich takde chips.....heheee...pandai-pandai kau je buat perumpamaan sendirik ye...eh,part club sandwich tu datang dari Anne ye...rasanya Anne ni boleh dikategorikan sebagai clubsandwicholic...hahaa....jom bergambar!jangan risau kalau takde camera sendiri.pergi je selit-selitkan muka korang kat mana-mana team yang tengah bergambar.bila diorang upload kat fesbuk nanti korang tag la gamba korang tu.bley kawan-kawan tengok,pastu diorang mesti komen-- wahhh...cantik la gambar kau yang terselit kat camera orang...hahahaa.....kejam kau Fiza!!!

F2F yang gila bergambar


mari selittt kat sape2 je punye camera...
hahaaa.....terima kasih ye tuan punya gamba...

team F2F kalau bergaya......haish.....

gaya malatopp dari team F2F

awww....

makan time!!!!

selesai sesi bergambar bersama peminat  dan sesi makan beradab  tiba pula sesi yang paling di tunggu-tunggu oleh semua yang join event ni.iaitu sesi penyampaian hadiah buat pemenang-pemenang yang sporting,sempoi,energetic dan jugak bestdress...heheee...muka masing-masing sume da macam pasang angan-angan nak menang kan?nipu le kome kalau tak mau menang kan...hahaa...

well,mari kita tengok pemenang kategori best dress dulu....

ohhhh......macam tak pecaya aii menang la!!!
hah....Anne yg menang,saya yg seronok,sebab mengikut perjanjian bersama kak Shima,kami akan mendapat share kalau Anne menang bestdress.hahaa...errr,baju tu saya yang suggest kat dia masa beli,sarung tangan,telinga Mickey juga adalah idea bersama kak Shima.hmm,diamond2 kat telinga Mickey tu saya yang buat dgn penuh kasih-sayang....hahahaaa....abes la Anne,da bagi2 apa yang tinggal untuk mu???

jom tengok pemenang seterusnya untuk bestdress....

hoyeahhhh!!!F2F mengungguli anugerah bestdress.....
cayalah kak Nyta!!!walaupon low-profile,tapi baju tatap malatoppp!!!

dan pemenang kategori energetic ialahhhhh.....
kak Ram....!!!!


F2F kalau pergi mana-mana tak sah kalau tak bawak balik hadiah tau.hehee....abes hadiah kena bolot.jangan orang serik jemput kami lagi sudaa...hahaa.begitulah kesudahannya cerita tentang Zumbathon ni.memang happening gila.seronok rasanya dapat belajar benda baru.terima kasih banyak-banyak pada kak Dash dan Grace Fitness..

 kami pergi changing room kat swimming pool untuk mandi-manda.hahaa...tak payah susah-susah nak pergi cari bilik mandi kat masjid KLCC macam minggu lepas.huhuu....

err,cam seronok je tengok orang mandi swimming pool,kan best tengah-tengah panas,peluh ni dapat berendam kat swimming pool tu.tapi.....kalau kitorang terjun dalam swimming pool tu confirm semua guest yang tengah mandi terus berpusu-pusu selamatkan diri naik ke darat.hahaaa...sebab badan kitorang dah berbau peluh betol.bak kata kak Azy,kalau celup kaki dalam kolam ikan pon ikan boleh mati....huahuahuaaaa



p/s sempat lagi singgah Sg.Wang untuk bershopping dan ber`Nando`s....hehee
err,balik pon kena karaoke lagi sampai Jb...adehhhh....



















2 comments:

  1. Wuuu..pandai ko menari eh. Teringinnyaa..

    kat sini dulu ada la kelas tarian, skrg dah takde. aerobik je la :|

    ReplyDelete
  2. hehehee.....

    pina,kt cni aerobic cmni la.banyak nari2.so xbosan.ade hiphop,latin,bolly...sume d koreograf m`jd step aerobic.sbb tu aku sukeee...hehee

    ReplyDelete

klik tau

busuk shout

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...