jangan segan silu untuk klik ye!

jangan lupa klik sini jugak!

Pages

busuk

Monday, February 21, 2011

BANDUNG-shopping at PASAR BARU

lokasi shopping kami yg pertama di Bandung ialah Pasar Baru.mcm sebelum2 ni,mesti kami antara pengunjung yg terawal sampai...sebelum turun bas,Agung da pesan,jaga beg masing2.beg yg di bawak mesti la di kepit ke depan.sebab kat sini banyak penyeluk saku.bila turun dr bas pon ada polis yg bg peringatan sama.so,kami terpaksa bergerak mengikut kumpulan.tak berani nak bergerak asing2.karang ada pulak yg tak jumpa jalan pulang....huhuu...

wajah2 ceria di waktu pagi....

kedai kain pertama yg kami terjah

kat kedai kain ni tade yg sy berkenan,so sy masih tak beli pape.makcik dan sepupu2 dok memilih kain.kat sini orang2nya muka nampak macam org melayu,tapi sebenarnya diorang beragama hindu.hmmm,dlm dok sy menunggu sepupu2 sy memilih kain,datang beberapa orang cowok yg jual air2 kotak dan tin.tak abes2 pujuk sy beli,sy kata tanak tu tanak la!ada plak sorang cowok ni jual magnet yg tampal kt peti.mcm2 corak Bandung ada.tp sy kata sy tamo beli...dia paksa sy beli.bila sy da malas nak layan,dia tanya sy..."enggak ada peti es di rumah ya mbak?" agak kuang hajo soalan dia tu!huh!sy jawab je la "a`ah,enggak ada peti es!" lepas tu cowok tu blah....

lepas satu kedai,kami berganjak ke satu lg kedai....

ika tgh pilih kain utk buat jubah......

kain2 kat sini cantek2 gak.....

pah chu tgh pilih kain batik...

kat kedai ni je sy beli 4 helai kain sulam timbul.beli kain dpt free coklat...huhuuu...lepas dok pilih2 kain,kami berganjak ke kedai seterusnya pulak.masih di kedai kain,tp kedai ni nampak lebih eksklusif.....tp jugak kedai ni lagi murah!huh.....so,kat sini sy beli lagi 4 helai kain sulam timbul...huhuuu...campur yg kakak sy beli sumenye ada 12 helai kain...gila ahh

tengoklah bape banyak yg kami borong kat SUCIJAYA

seterusnya kami berganjak pulak ke kedai menjual telekung...ika beli telekung ni utk kawan dia.dlm dok dia pilih2 sy lepak kejap dan snap2.berat betol barang2 ni...



75k je...bersamaan dgn rm27!

kedai seterusnya...pakcik dan maklong sy singgah kedai yg jual kain pelekat.pastu kami ke kedai kain lg.sy nak beli kain baju melayu utk ayah dan lokman hakim.sy pilih kaler grey.kak ida kata,taon ni kaler tema utk raya ialah kaler grey.mula2 jenuh gak sy nak memilih.sy memang tak pandai nak pilih utk org,kang kata pilihan sy tak cantek plak.lgpon kulit ayah sy gelap,takot kaler tak sesuai.lokman hakim plak tak kesah la,sbb dia memang kulit cerah.

ika dan yang

setelah capek berjalan ke hulu ke hilir,kami naik ke tingkat atas utk lepak minom jap.kat sini banyak gila orang yg berjual.diorang tak harap dok satu tempat je,tp bawak le ke sana ke mari.macam2 diorang jual,keychain la,songkok la,air tin,pisang goreng,donut....senang la pekeje2 kat sini,tak payah keluar tinggalkan kedai,sbb org yg jual makanan sndiri datang.tp naik fed up gak sbb bila kita da kata tanak beli diorang still lagi mengganggu!

ika dan air tebu nya....

dlm dok lepak2 minom2,tetiba kami nampak Agung....huh,pandai betol dia cari kitorang!sedangkan tempat ni beso,bertingkat2......bila da nampak Agung,kami gelak lagi.

time`s out!time`s out!

walaupon Agung tak cakap,tapi kami tau,time utk blah.....huhuu

to be continue









4 comments:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete
  2. Bandung memang banyak sekali tempat wisata... termasuk wisata belanja :)
    Dari fashion sampai kuliner, di bandung lengkap..

    Enjoy Bandung! ;)

    ReplyDelete
  3. APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


    1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


    NEED APARTMENT
    NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    email : adrianiku@gmail.com
    info package & itinerary : info@kya-travel.com
    customer service : cs@kya-travel.com
    blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
    homepage travel : www.kya-travel.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete
  4. Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh sahaja PM atau WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom gi bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete

klik tau

busuk shout

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...